UNOde50 va néixer a finals dels anys 90 de la mà d'un equip de creatius que van decidir crear un estil de joieria que trenqués amb tot el que existia fins a aquest moment. Tradició i modernitat es van fondre per donar forma a una marca diferent, amb un esperit artesanal sempre present, que reflecteix l'exclusivitat a través del disseny i la qualitat.

La Marca va començar amb l'exclusiva filosofia de crear 50 unitats de cada disseny, d'aquí el seu nom. Amb el temps i gràcies al ràpid èxit aconseguit, la Marca augmentar la producció encara que va seguir conservant el nom per recordar que, com el primer dia, la qualitat i l'exclusivitat de cada disseny són una prioritat. A més, a dia d'avui, la companyia segueix complint la seva promesa d'exclusivitat a través de les Edicions Limitades de 50 unitats que, es llancen amb cada col·lecció.

L'emblema de la Marca de joieria espanyola, el petit cadenat, tanca molt més que un nom. De formes arrodonides i amb caràcter artesanal, es va idear per simbolitzar la protecció de joies exclusives i de disseny únic.